Patrick Kensenhuis: “Geen voorstander van a la dol loonsverhogingen”

In gesprek met Dagblad Suriname zegt NDP-parlementariër Patrick Kensenhuis dat hij geen voorstander is van ‘a la dol loonsverhogingen’. De vorige regering kwam met de CLO overeen dat ambtenaren een verdere loonsverhoging zouden krijgen. Kensenhuis zegt desgevraagd dat loonsverhogingen eerder al bewezen hebben voor prijsinflatie te zorgen. “In feite bereik je niets dan. Ik ben voorstander van loonsverhogingen, maar waarbij er goed overleg gepleegd wordt. We moeten de prijzenkant niet beïnvloeden. Er moet een goede samenhang zijn. We hebben eerder stabiele prijzen nodig. We moeten lonen hebben waarmee we kunnen werken. Dat de vorige regering overeen is gekomen”, is geen punt voor Kensenhuis. “We moeten goed naar de zaken kijken. De middelen moeten er zijn. Efu moni no de, dang yu no musu du noti.” De parlementariër uit Para maakt zich wel zorgen over de prijzen in de winkels. “Mensen kunnen geen inkopen doen sinds de SRD is gedevalueerd. Wat ik vraag, is dat de regering kijkt naar de situatie. Er moeten stabiliserende maatregelen komen, zodat mensen tenminste de basis zaken kunnen kopen. De regering moet met samenhangende maatregelen komen en niet met nog meer verzwarende maatregelen. Die prijssituatie is zorgwekkend. Zwakke mensen moeten opgevangen worden”, aldus Kensenhuis.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: