Momenteel de gerechten in onze Surinaamse keuken!

Een dagelijkse vraag is momenteel: wat koken we vandaag? Door de huidige situatie heeft vrijwel alles wat de klok slaat te maken met de Covid maatregelen in acht nemen en thuis blijven. Zodoende is er ook meer tijd om aandacht te schenken aan onze voeding. Dit heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen in wat er dagelijks wordt klaargemaakt in onze Surinaamse keuken.

Huize L. had pompoen met warme vis;

Huize K. had Hertenvlees;

De gerechten die wij dus voor deze dag tegenkwamen waren: pompoen met warme vis, en Hertenvlees

Recept: Mahanbhoog (halwa)

Ingrediënten: 3 dl. melk; 150 gr. suiker; 4 eetl. roomboter; 150 gr. griesmeel; 2 eetl. rozijnen; 3 eetl. amandelschaafsel 

Bereiding Mahanbhoog (halwa) : De melk met suiker en 2 dl. water in een pan met dikke bodem aan de kook brengen op een matig vuur. Als het mengsel al kookt, nog 1 minuut laten opkoken en dan apart zetten. Verhit in een andere pan de boter en bak de griesmeel erin op een matig vuur in ± 10 minuten. Roer regelmatig. Was de rozijnen en laat ze uitlekken. Voeg de gezoete melk, rozijnen en amandelen aan de griesmeel toe. Op een matig vuur ongeveer 3 minuten constant roeren totdat de massa indikt. Hoe kouder de halwa hoe steviger het wordt.

( Bron recept: https: sranangkukru.net)

 Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!