Atencio: “Er wordt politiek bedreven met boothouders Commewijne”

In de tweede week van mei dit jaar stond Martin Atencio in de strijd voor de boothouders, die toen hun misnoegen uitten en aangaven dat als er niet werd uitbetaald zij actie zouden voeren op de stoep van voormalig president Bouterse.  De toenmalige DNA-kandidaat van Strei! in Commewijne sprong in de bres voor deze groep, ook vanuit zijn hoedanigheid als voorzitter van de Algemene Belangenorganisatie Suriname (Abos). Vanaf 13 maart gingen de Covid-19 maatregelen in en de boothouders wilden hun brandstofcompensatie over 2019 en 2020.

Atencio stond tegenover Ann Sadi, voorzitter van de Vereniging Belangen Boothouders Commewijne (VBBC). Volgens Atencio zou er voor een splitsing zijn gezorgd onder de boothouders van Meerzorg. Met de boothouders van Johanna Margretha en Leonsberg stelde Atencio namens de Abos de problemen aan de kaak om de achterstallige gelden voor deze groep uitbetaald te krijgen.

“Ze gaf toen aan dat er politiek met de zaak wordt bedreven door de oppositie.”  Atencio merkt op dat door Abos de boothouders hun compensatie van 2018 hebben kunnen ontvangen: ongeveer SRD 23.000 per persoon. “Maar toen was Ann Sadi nergens te bekennen”, merkt Atencio op. Het steekt Atencio dat het naar zijn opvatting Sadi is die politiek bedrijft met de belangen van de boothouders. “Er zijn mensen die gebruik willen maken van de boten. Help de regering en laten we kijken waar we over 6 maanden staan.” Mocht blijken dat de regering dan geen resultaten heeft geboekt, dan kan deze erop rekenen dat ze op de vingers getikt zullen worden, zegt Atencio. “Maar niet op de manier zoals Sadi nu doet om politiek te bedrijven.”

Niemand te vinden
“Toen wij Sadi hadden opgezocht in aanwezigheid van de media was er geen enkel bestuurslid van de boothouders te vinden.” Atencio wil het volgende weten. “Waarom heeft ze de voormalige regering niet op de vingers getikt? Op deze manier bescherm je de samenleving niet. We moeten de manieren waarop politiek is bedreven met de boothouders niet vergeten. In plaats dat ze hun compensaties kregen, ontvingen zij SRD 500 en een pakket. Dat moeten we niet vergeten.” Volgens Atencio was dat de druppel, waardoor de boothouders bij hem kwamen voor ondersteuning, die hij via de Abos en als gewezen DNA-kandidaat namens Strei! Commewijne heeft verleend.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: