Karl Wine ‘Bam DIGI Bam’ zanger over internationale carrière

De Frans/Nederlandse rapper zanger met Surinaamse roots Karl Wine werkt hard in de muziek scene. Dagblad Suriname verneemt het volgende over hem. Karl Wine werkt aan zijn internationale doorbraak. Karl Wine besloot drie jaar geleden te beginnen aan een internationale carrière. Hij koos toen om in het Frans / Spaans te zingen. De song ‘Baila’ featuring Tampa Curhat en DJ DuoTribal Kush heeft hem dichter bij die droom gebracht. De track is wereldwijd viraal gegaan. ‘Baila’ kreeg binnen twee weken al miljoenen views op Spotify, You Tube en Tik Tok. De track staat op 200 hitlijsten wereldwijd. “Na mijn nummers als ‘Fuego’, ‘Dale’, ‘Bam digi Bam’, realiseerde ik me dat dit een goede keuze was en toen begon ik meer op internationaal niveau te denken. Vanaf dat moment zei ik tegen mezelf dat muziek een universele taal is en kan met elke artiest ter wereld samenwerken met mijn stijl. Dancehall, Reggaton en Moombaton” zegt de zanger in een gesprek. “De song‘Baila’ heeft niet alleen een extra boots op mijn internationale carrière gegeven, maar heeft ook deuren geopend voor mij bij grote platenmaatschappijen. Ik heb ook andere songs, die internationaal het goed hebben gedaan, maar niet zo snel in een langere periode van een jaar of twee. Ik wil Suriname trots maken. Mijn streven is om het land, net als Bigi Boi ook wereldwijd op de kaart te zetten en wel op het muziekgebied. Geef mij liever 10 tot 20.000 volgers in Suriname in plaats van uit Brazilie” aldus de zanger in een gesprek. Karl Wine is in Frans Guyana geboren uit Surinaamse ouders Hij heeft een grote liefde voor Suriname. Karl Sanna, zoals hij officieel heet was pas 16 toen hij naar Nederland verhuisde. Hij begon zijn carrière als rapper onder de naam Pest One in 2006. Na jaren van toewijding voor zijn ontdekking en groei, bracht Karl het nummer ‘Ik Steel Van Die Tata’s’ uit dat later een enorm succes werd en meer dan drie miljoen keer bekeken. Hij heeft samengewerkt met gerenommeerde artiesten als DJ Puri, Tribal Kush, Leftside, Kybba en had de eer om samen te werken met vele getalenteerde producers. Zijn nummer ‘Voila Voila’ ontving meer dan 1,5 miljoen streams en pakte vervolgens de 5e positie in de Duitse hitlijsten. Zijn andere nummers ‘Nu Nu Nu’ en ‘Dale’ zijn getransformeerd in succesvolle clubhits die in heel Europa worden gespeeld. Zijn razend populaire nummer ‘Bam DIGI Bam’(2018) ging viraal in meer dan 15 landen. Het nummer dat bijna 4 miljoen keer is bekeken op YouTube, wordt nog steeds enorm gedraaid over de hele wereld. Zijn nummer ‘Dale’ werd een grote hit in Latijns-Amerika.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: