Nummer ‘Broken sharaabi’ is verhaal over twee vrienden

De nieuwe videoclip ‘Broken sharaabi’ wordt vandaag gelanceerd. Dagblad Suriname verneemt het volgende hierover. ‘Broken sharaabi’ is gearrangeerd door Sudhir in Desire Studio’s. Vocal recording is gedaan door Sunny Rambali. Mixing and Mastering is gedaan door de veelzijdige artiest Rekesh Dukaloo in Nederland In RD Music studio.Videoclip is gefilmd en gemonteerd  door Hightime Pro (Jayvey) en RLE filming crew.

Schrijver Ronny Badal

‘Het lied is eigenlijk een verhaal over 2 vrienden. De ene ziet die ander ineens alcohol gebruiken. Jij als vriend maakt je zorgen. Komen de vragen naar boven. Dat hij liefdesverdriet heeft. En dat zijn geliefde heeft gekozen voor rijkdom in plaats van zijn ware liefde. Jij als vriend wilt hem duidelijk maken dat alcohol niet de oplossing is voor zijn liefdesverdriet. En dat hij zijn ware liefde wel zal vinden. En degene die zijn hart heeft gebroken, moet hij gewoon vergeten. Schrijven doe ik al een tijdje. Ik vind zelf dat wij als artiesten te veel nummers nazingen. Waarom zou je dan niet met een eigen geschreven nummer de top kunnen bereiken? Dan heb ik het over internationaal. Ik schrijf van alles en vergeet me afkomst niet. Maar ik wil het nu wel anders proberen. Andersoortige  muziek op mijn teksten. Gewoon meegaan met de tijd. Met dit nummer ben ik ervan verzekerd dat Suriname bekendheid zal genieten. Ook Samenwerken met artiesten van Suriname en buitenland gaat helpen,’ zegt schrijver Ronny Badal. Hij heeft het nummer ook gezongen met Sudhir Binda aka  Mr.D (Desire) afgeleid van de formatie Desire’

Sudhir Binda aka Mr. D (Desire)

Sudhir Binda geeft het volgende mee. ‘Wij zijn in 2010 begonnen met het maken van eigen nummers; helaas ontbrak het toen en gedeeltelijk ook nu, aan de support van mediahuizen. Om meer te investeren in eigen producties , het enige wat ze zouden moeten doen is om meer Surinaames muziek on air te brengen maar helaas is dat anders , maar nu dankzij internet hebben de artiesten toch wat meer kans om hun muziek verder de wereld in te laten horen.  Zoveel als mogelijk anderen te inspireren om eigen muziek te maken en minder te gaan coveren. Als artiest bereik je niet veel met cover nummers . Heden ten dage is de competitie hoog het is alles of niets, ga jij jezelf maken tot een echte artiest met eigen producties of blijf je gewoon een cover artiest. In ieder geval proberen wij met behulp van Real Life entertainment eigen producties neer te zetten en anderen te motiveren het maximale uit hun talent te halen. Ook mensen die schrijven moeten naar voren komen. Dansgroepen kan je gebruiken voor videoclips. Vroeger had je al dit soort zaken en maakte men eigen nummers , maar als jouw muziek niet gedraaid wordt op een radio-  of tv-station ga je ook geen zin hebben om te produceren. Dus aub directeuren van mediahuizen plaats meer Surinaams muziek op de draaitafel, waardeer je eigen landgenoten eerst. Ronny en  mijnpersoon zijn samen in 2000 begonnen met het maken van muziek met de groep Desire. Nu 20 jaar samen verder. Dankzij Covid-19 eigenlijk de tijd gehad om projecten op te pakken die vanwege het drukke leven in de ijskast waren beland’ aldus Binda

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: