Mangre: ‘Vaak komt het voor dat kinderen zonder toezicht thuis blijven’

VHP-parlementariër Reshma Mangre merkte donderdag in De Nationale Assemblee (DNA) dat met het gewijzigd lessysteem op de scholen vanwege Covid-19, nu naast het halveren van het aantal leerlingen per klas, ook het aantal lesuren met meer dan de helft is teruggebracht. “Dat brengt met zich mee dat ouders in het ongewisse leven, omdat er niet een vaste dag is. En u begrijpt dat wanneer beide ouders werken, dat het voor ouders moeilijk is te plannen voor opvang thuis. Vaak komt het dan voor dat kinderen zonder toezicht thuis blijven. Maar ook voor de leerkrachten die kinderen hebben, is het moeilijk om dit probleem aan te pakken”, benadrukte Mangre, die ook voorzitter is van de onderwijsbonden BvL en ALS. Zij vroeg de regering wat het beleid van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is hierop is en of er al oplossingsmodellen zijn bedacht. Mangre is voorstander van afstandsonderwijs en gratis Wi-Fi op alle scholen.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: