Kinderen kunnen onderwijs niet goed volgen met mondkapjes

Het is volgens VHP-parlementariër Reshma Mangre niet gemakkelijk voor schoolkinderen om dagelijks 5 uren lang met mondneuskapjes op school te zitten. “Het is vreselijk benauwd. We hebben zelf op de scholen gezien dat kinderen tegen 11.00 uur beginnen te waaien met de schriften. Ze kunnen het onderwijs gewoon niet volgen, omdat het vreselijk benauwd is”, benadrukte Mangre gisteren tijdens de openbare vergadering in De Nationale Assemblee (DNA). Mangre, ook voorzitter van de onderwijsbonden BvL en ALS, maakte een vergelijking met de vergaderzaal van het parlement waar volgens haar parlementariërs het al moeilijk hebben om met mondkapjes te zitten. “Laat staan kinderen. U kunt zich voorstellen dat er helemaal geen ventilatie is op die scholen. Het is niet vol te houden, noch voor leerkrachten noch voor leerlingen.” Zij vraagt aandacht voor de ventilatie op scholen. Een ander probleem van mondkapjes is in de eerste klas van de lagere school. Volgens Mangre kan een kind de articulatie van een woord niet begrijpen als zij een mondkapje op hebben. Ook bij het vak schrijven ontstaat een probleem voor wat betreft sociale afstand.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: