Standhouder Haïtiaanse markt blij met aanloop

De verkoop op de Haïtiaanse markt, die gevestigd is aan Drambrandersgracht, loopt deze dagen vlot. De markt werd opgericht voor de Haïtianen, zodat zij de gelegenheid krijgen ook mee te doen aan de verkoop. Opvallend genoeg gaat de verkoop vlot op de markt, geeft een consument aan. Het is volgens hem vaak genoeg druk in de middaguren voor sluiting. De markt is goed gesorteerd. De standhouders van de Haïtiaanse markt communiceren in het Surinaams om de consumenten toch een korte uitleg te geven. Tijdens een gesprek geeft een stadhouder aan dat in de periode van de lockdown zij hard gehosseld hebben, maar ook veel hebben verloren. Dat er nu een aanloop is, ben ik wel blij mee. Ik verdien en kan met een gerust hart naar huis. Vergeleken met de Centrale Markt geeft zij aan dat zij veel goedkoper zijn. “Daarom a serie ai go den dey disi.”

Wat ook opvallend is, is dat standhouders na de verkoop hun producten in een container laten plaatsen. Een standhouder gaf aan dat het voor gemak zorgt, waardoor zij niet met hun producten hoeven rond te lopen. Er wordt geen groente geplaatst in de container, benadrukt de standhouder, maar het meest gember en andere producten die niet snel rotten. De meeste groente is te verkrijgen op de Centrale Markt. De Haïtiaanse markt is meer geconcentreerd op aardvruchten.  Een andere bezoeker van de markt geeft aan dat ze normaliter de Centrale Markt bezoekt, maar nu de Haïtiaanse markt een soort ‘drive trough’ is, lijkt het haar veel handiger. “Grotendeels doe ik boodschappen voor mijn moeder die geen rijst gebruikt, dus deze markt komt goed uit door een drukke dag.”

TM

error: Kopiëren mag niet!