Somohardjo: Tamsiran was een loyale politicus

PL-voorzitter Paul Somohardjo herinnert ex-parlementariër Ronny Tamsiran, die dinsdagavond op 57-jarige leeftijd is heengegaan, als een loyale makker. “Hij was een man van principes. Hij was sterk en een groot voorbeeld voor Commewijne”, aldus Somohardjo, die net als de overige structuren geschokt is door het heengaan van Tamsiran. Tamsiran leed aan longkanker en is uiteindelijk daaraan overleden. Namens de PL heeft de ex-parlementariër 20 jaren in het parlement doorgebracht. Hij heeft tot zijn dood in Commewijne gewoond en heeft zijn partij zowel de oppositie als de coalitie gediend. “Tamsiran was een bijzonder mens. En tevens ook de eerste ondervoorzitter van de partij. Ik had altijd gedacht dat als ik zou komen te ontvallen, hij de partij zou kunnen leiden”, aldus Somohardjo. Hij zegt dat de parlementariër in 1990 bij de partij aansloot. In 1996 werd hij uiteindelijk gekozen en vanaf dat moment was hij onafgebroken DNA-lid van de PL. “Dat wil zeggen dat hij geliefd was bij zijn mensen in Commewijne. Hij heeft daarna zelf bedankt, omdat hij de jongeren een kans wilde geven”, aldus Somohardjo. Het stoffelijk overschot van Tamsiran wordt donderdag door de PL-structuren opgehaald van het mortuarium, waarna het een ereronde krijgt bij het parlement. Om 10.00 uur hebben de structuren de gelegenheid om hun partijgenoot een laatste eer te bewijzen bij het partijcentrum van de PL te Beekhuizen. Daarna vertrekt de stoet rond 12.00 uur naar Commewijne, waar hij uiteindelijk om 15.00 uur wordt begraven.

Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: