“Het goede voorbeeld geven van het naleven van de Corona-regels”

“Wat is zo moeilijk om de maatregelingen te volgen”, vragen enkele burgers zich af. “Je doet je neus- en mondkap op en je doet je boodschappen. Dat de meeste mensen hun handen niet ontsmetten, kan voor komen, maar hoort ook bij de regels en toch worden geen van beide gedaan”, zegt Carlo tegenover de krant. Carlo gaf aan dat hij werknemer is bij een winkel en dat hij dagelijks klanten moet aangeven om een mond- en neusbedekking op te zetten. “Maar toch zie je klanten zonder eigen bescherming de winkel binnenkomen. Vaak genoeg wordt er zelfs ook ruzie gemaakt als je het herhaalt of aangeeft dat zij de winkel niet binnen mogen zonder een neus- en mondbedekking.” Ook gaf Carlo aan dat er burgers zijn die voor de deur van de winkel staan zonder een mond- en neusbedekking en hem vragen de boodschappen te halen. “Ik doe het, maar dat is niet mijn werk. Als de tralie gesloten was, kon ik nog zeggen dat het een deel van mijn werk was, maar de winkel staat wagenwijd open. Eerder gaven mensen aan dat het niet leuk is achter een tralie te staan en spullen te kopen, maar nu dat de winkels open zijn, kan er toch niet samengewerkt worden. Als de winkels dan weer beslissen half te sluiten, moet men niet boos worden. Eenieder is verantwoordelijk over zijn of haar eigen gezondheid, maar als je de maatregelen niet volgt, neem ik aan dat er niet aan de eigen gezondheid noch die van de naaste gedacht wordt.”

Ook enkele winkeliers gaven aan dat zij keer op keer klanten erop moeten wijzen een mond- en neusbedekking op te doen. Er komen zoveel klanten binnen en het meten van de temperatuur gaat niet alleen bij winkels gedaan kunnen worden. Daarom is het belangrijk om je zelf toch te beschermen, benadrukt een winkelier. Een andere winkelier geeft aan dat hij er niet voor kiest de deuren open te doen. “De verkoop doe ik liever via de tralie. Ik zorg zo voor mijn veiligheid en van mijn klanten. Het is wel vermoeiend keer op keer te lopen in de zaak, maar anders kan het niet. Ik zie en hoor van verschillende vrienden en burgers dat de maatregelen toch niet gevolgd worden als men de zaak binnen komt en dan denk ik niet aan de kans te nemen om de deuren open te doen. Wij zijn er allemaal erin en voelen het ook, maar laten wij het niet verergeren voor ons zelf”, benadrukt de winkelier. “Laten we het goede voorbeeld gegeven van het naleven van de Corona-regels.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: