Minister Nurmohamed plaatst Surinaamse vlag op beoogde locatie Corantijnbrug

Formele ondertekening rond 25 november

De Surinaamse minister van Openbare Werken, Riad Nurmohamed, heeft zaterdag samen met zijn Guyanese ambtgenoot Juan Edghill de voorgestelde locaties voor de landing van de geplande brug over de Corantijnrivier bezocht. Aldaar hebben de twee ministers de nationale vlaggen geplaatst om hun betrokkenheid bij het project aan te geven.  De ministers en hun respectievelijke technische teams hebben de landingsgebieden in Guyana, Moleson Creek en Southdrain (Suriname) bezocht. Ook het midden van Lange Eiland (Long Island) werd bezocht en daar zijn de vlaggen ook geplant.

Intenties duidelijk

Minister Nurmohamed gaf aan dat het bezoek aangetoond heeft dat de twee landen zich inzetten voor ontwikkeling. “Het planten van de vlaggen hier betekent dat we hier zijn voor een duurzaam project, dat erg belangrijk is voor beweging en ontwikkeling van beide landen.” De Guyanese minister Edghill gaf aan dat het planten van de vlaggen een kleine start was voor een groot visioen en dat ze in de niet zo verre toekomst linten zullen doorknippen voor de ceremoniële opening. Hij zei dat beide landen het project graag willen uitvoeren en wees erop dat Guyana zich voorbereidt op de bouw van de brug, die toegang zal bieden tot grotere economische kansen voor Guyana op markten in Zuid-Amerika.

Ontwikkeling op Lange Eiland

Momenteel is er steeds overleg gaande over het definitieve ontwerp van de brug.

De Guyanese minister gaf aan dat er een platte brug komt van Guyana naar Lange Eiland. Van daaruit zal een weg worden aangelegd om verbinding te maken met de Surinaamse kant, van waaruit een brug met hoge overspanning zal komen voor maritiem verkeer.  Het Guyanese hoofd van het Project Cycle Management Division, Tarachand Balgobin, gaf aan dat het project een groot aantal economische mogelijkheden tussen de landen zal ontsluiten. Hij voegde eraan toe dat hoewel er veel meningen zijn over de locatie en de lengte van de brug, er is besloten over de voorgestelde locatie, omdat het een platform zal bieden voor eerlijke handel tussen Guyana en Suriname. Met de verwachte toename van handel en verkeer die de brug met zich meebrengt, zei minister Edghill dat mensen een grote infrastructurele ontwikkeling op Lange Eiland  kunnen verwachten, zoals hotels en winkelcentra. Edghill maakte ook bekend dat de regering van Guyana volgende week een Surinaamse delegatie zal ontvangen om de plannen voor de toekomst te bespreken. De Guyanese minister Edghill en president Irfaan Ali van Guyana zullen eind november Suriname bezoeken om de onafhankelijkheid van ons land te herdenken en de formele overbruggingsovereenkomst zal naar verwachting dan worden ondertekend.

error: Kopiëren mag niet!