President Santokhi en delegatie bezoeken Pusugrunu

Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft vrijdag het dorp Pusugrunu in het Matawai-gebied te Sipaliwini bezocht. Naast de president maakten vicepresident Ronnie Brunswijk, Assemblee-voorzitter Marinus Bee en enkele ministers deel uit van de delegatie die een bezoek aflegt aan het Matawai-gebied, zo bericht de Communicatie Dienst Suriname.

De president en zijn delegatie werden ontvangen door districtscommissaris Walter Bonjaski van het ressort Boven Coppename en door vertegenwoordigers en burgers van het gebied. 

De delegatie maakte kennis met het traditioneel gezag, onder leiding van granman Lesley Valentijn.

De president legde in een toespraak de nadruk onder andere op het financieel-economisch herstel van Suriname, samenwerking, duurzame ontwikkeling en de eenheidsgedachte die de regering nastreeft. Ook is Santokhi ingegaan op maatregelen die noodzakelijkerwijs getroffen dienen te worden om de economie weer sterk te maken.

Het bezoek vond ook plaats in het kader van de herdenking van Dag der Marrons vandaag, zaterdag 10 oktober. De regeringsdelegatie zal vandaag een gran krutu met de traditionele gezagdragers bijwonen in het gebied. Ook staan activiteiten ter herdenking van Dag der Marrons op de agenda.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: