Momenteel de gerechten in onze Surinaamse keuken

Een dagelijkse vraag is momenteel: wat koken we vandaag? Door de huidige situatie heeft vrijwel alles wat de klok slaat te maken met de Covid maatregelen in acht nemen en thuis blijven. Zodoende is er ook meer tijd om aandacht te schenken aan onze voeding. Dit heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen in wat er dagelijks wordt klaargemaakt in onze Surinaamse keuken.

Huize R. had moksi alesi;

Huize Q. had bamie kip;

De gerechten die wij dus voor deze dag tegenkwamen zijn: moksi alesi, bamie kip

Recept: Javaanse kipsaté

Ingredienten: 500 gram kipfilet; 1/2 ui; 3 teentjes knoflook; 4 eetlepels zoute ketjap; 1 theelepel tomatenpuree; 1 theelepel suiker; 1 theelepel ketoembar; 1/2 theelepel witte peper; satéstokjes.

Bereiding: Was en snij de kipfilet in blokjes. Maal de ui en knoflook fijn. Voeg alle ingrediënten in een grote bak en goed mengen. Laat het vlees minimaal 2 uren trekken. Rijg de blokjes aan de satéstokjes. Garen op de grill, BBQ of bakken in een koekenpan. Bij het laatste moet de hele sate, dus inclusief stokje, in de pan passen.

(Bron recept: suricepten.nl)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: