Rico Saridin: ‘Talenten motiveren vooral binnen de Javaanse gemeenschap’

Rico Saridin is actief bezig binnen de entertainment wereld. Dagblad Suriname verneemt het volgende over zijn activiteiten. Rico houdt zich voornamelijk bezig met talenten uit de Javaanse gemeenschap. De talenten uit de andere bevolkingsgroep zijn niet uitgesloten voor deelname maar zijn focus is voornamelijk erop gericht de Javaanse gemeenschap te bereiken. Hij doet dit bewust om jongeren kennis te laten maken met wat de Javaanse cultuur allemaal te bieden heeft. Hij is zeker al twee tot drie jaar bezig met soortgelijke zaken. Hiermee wil hij zeker ook een push geven aan talenten. Bij het ontdekken van zo een talent werkt hij het uit . De echte talentvolle deelnemers worden dan verder klaargestoomd. Het kan dan een zanger, een comedian of ook wel iets anders zijn. Rico is de manager geweest van de populaire toneelgroep Sambel Trasie. Zij hebben series en shows gedaan in Thalia. Wegens omstandigheden heeft hij de groep bedankt en maakt hij geen deel meer daarvan uit. In 2018 ontdekte hij de artiest Gafa Rock uit Indonesië. ‘Het concept van Gafa Rock is covers maken in Javaanse taal maar dan slechts met een gamelan fusion, noem het modern gamelan. Dit was aantrekkelijk voor hem dus heeft hij contact gemaakt met het team in Indonesië. Het resultaat van onderhandelen heeft vruchten afgeworpen; het werden twee shows in 2018 in Suriname. Gamelan muziek kennen we van het traditionele Jaran Kepang. Het doel met de shows in 2018 is ook geweest om te promoten dat het gamelan muziekinstrument ook anders gebruikt kon worden in moderne muziek. Dit is als zodanig ook geïmplementeerd en het is geslaagd. De samenwerking heeft ook bekendheid verkregen in Indonesië.  Hij heeft ook een poging gewaagd om Pop Jawa te doen met een ander concept maar de animo was zwak. Een Pop Jawa activiteit is lang niet gehouden. Het is ook nadenken op welke wijze de generatie van nu geïnteresseerd moet worden voor deelname. Het is nu harder werken om het aantrekkelijk te maken dan in de jaren 1995-2003. Toen waren er bijvoorbeeld dansgroepen en er was een goede sfeer voor een battle, een danscompetitie kon georganiseerd worden’ aldus Rico Saridin.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: