Momenteel de gerechten in onze Surinaamse keuken

Een dagelijkse vraag is momenteel: wat koken we vandaag? Door de huidige situatie heeft vrijwel alles wat de klok slaat te maken met de Covid maatregelen in acht nemen en thuis blijven. Zodoende is er ook meer tijd om aandacht te schenken aan onze voeding. Dit heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen in wat er dagelijks wordt klaargemaakt in onze Surinaamse keuken.

Huize Y. had  Bruine Bonen met Kokosmelk en Kip;

Huize W. had Surinaams lekkernij Fiadoe;

Huize A had rijst met kip in massala en kouseband

De gerechten die wij dus voor deze dag tegenkwamen zijn: Bruine Bonen met Kokosmelk en Kip, Fiadoe, kip in massala en kouseband

Recept: Bami goreng

Ingredienten: 250 gram (ei)bami of spaghetti; 3 eetlepels zoute ketjap; 1 kleine ui; 2 teentjes knoflook; 1 stuk laos (5-7cm); 3-4 salamblaadjes; 1/4 theelepel trassie; 1/2 theelepel suiker; 1/2 theelepel tomatenpuree; zwarte peper; olie.

Bereiding: Maal de knoflook en ui fijn. Schil de laos en hak die in groffe stukken. Kook de (ei)bami of spaghetti vlak voor het bakken in water gaar. Probeer de bami niet te breken. Als het niet in de pot past, leg eerst 1 kant van de bami in het kokend water en wacht totdat die zacht wordt. Daarna is het makkelijker om de volledige lengte erbij te schuiven. Verhit 4-5 eetlepels olie in een wok (met anti-aanbaklaag). Bak de knoflook en ui halfgaar. Voeg de salamblaadjes, trassie en laos toe. Even meebakken. Voeg de suiker, tomatenpuree en zwarte peper toe. Even roeren. Voeg meteen de bami toe. Schenk de zoute ketjap over de bami. Gedurende 12-15 minuten blijven omscheppen en gaar bakken. Extra zout naar smaak.

 (Bron: Recept: suricepten.nl)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: