Coronie krijgt steun bij uitvoering wederopbouwplan

Er is veel werk aan de winkel in Coronie. Vooral als het gaat om het werk dat het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport in het gebied moet betrachten. Minister Gracia Emanuel, die de scepter zwaait op het departement, zegt dat zij zich sterk gaat maken om de problemen samen met de regering, maar in het bijzonder met districtscommissaris Maikel Winter op te lossen. Op 4 oktober 2020 bij een werkbezoek met president Chandrikapersad Santokhi, vicepresident Ronnie Brunswijk en collegaministers hebben de districtsbewoners en dc de heersende problemen aangekaart. Hiernaast hebben zij ook oplossingsmodellen gepresenteerd. Vooral de kokos- en markoesateelt willen belanghebbenden in het district gaan stimuleren en vergroten. De dc heeft al een wederopbouwplan op papier, dat hij met ondersteuning van de ROS-minister en collega van Landbouw, Veeteelt een Visserij de nodige aandacht wil geven. De bewindsvrouw zegt dat zij graag heeft dat de vooruitzichten gerealiseerd worden en daarmee het district verder tot ontwikkeling gebracht wordt. Minister Emanuel zegt alles dat naar voren is gebracht door de districtsbewoners en dc mee te nemen. Ambtenaren die kort voor het aftreden van de vorige regering in dienst zijn genomen, hebben de gelegenheid gekregen hun misnoegen te uiten over hun rechtspositie en salaris, dat niet uitbetaald is geworden. Ook personeel, dat werkzaam is bij ROS, is deel van deze groep. Een aantal geeft aan dat zij graag ingezet wil worden om te werken voor hun salaris. Minister Emanuel zei een open oor te hebben voor deze groep. Ze wil samen met de regering werken aan een oplossing voor dit probleem

error: Kopiëren mag niet!