Bestuurslid bond personeel Biza moet excuses aanbieden aan Paul Somohardjo

Advocatenkantoor Baarh heeft maandag bij brief mevrouw Alisa Darson-Grant, bestuurslid van de Algemene Bond van Personeel ministerie van Binnenlandse Zaken (ABP Biza), gesommeerd om binnen twee weken excuses aan te bieden aan Pertjajah Luhur-leider Paul Somohardjo voor krenkende en beledigende opmerkingen aan zijn adres. De vrouw had woensdag 30 september bij het aanbieden van een petitie aan de vicepresident onder andere gezegd: ‘Vrouwelijke leden van de bond hebben meerdere malen hun klachten gedeponeerd over seksistische opmerkingen, die worden gemaakt op de werkvloer door de vader van de minister, de heer Paul Somohardjo, welke zonder enige hoedanigheid postvat op het ministerie, terwijl er een gebrek is aan ruimtes’.

Volgens de advocaat van Paul Somohardjo had de opmerking het oogmerk om hem te beledigen en in een kwaad daglicht te stellen. ‘Bovendien is de uitlating in een onnodig krenkende vorm gedaan’, aldus het advocatenkantoor. ‘En in strijd met de waarheid.’ Volgens advocaat Alwin R. Baarh vinden de krenkende uitlatingen ‘hun bedding in de persoonlijke en politieke animositeit’, die tussen de vrouw en Paul Somohardjo bestaat. ‘Deze mededelingen hebt u ongevraagd gedaan en niet uit zelfverdediging. U hebt mijn cliënt in onder andere zijn maatschappelijke, religieuze, humanitaire en financieel leven en beleving geschaad’, schrijft de advocaat in zijn brief.

Volgens de advocaat wist mevrouw Darson-Grant ook dat haar uitlatingen door de media alsook op Facebook en internet wereldkundig zouden worden gemaakt en zijn gemaakt. De vrouw moet excuses aanbieden in een advertentie via de radiozenders Apintie, ABC, Radio 10, Rapar Broadcasting en de televisiezenders ABC TV, Rapar TV, STVS, Apintie Televisie en ATV in een door haar persoonlijk uitgesproken tekst, en in de kranten de Ware Tijd, De West, Dagblad Suriname en Times of Suriname in een geplaatste tekst.

De bond schrijft onder andere in de petitie, dat minister Bronto Somohardjo niet naar behoren functioneert. Volgens de bond zou de minister een politieke strijd voeren en een heksenjacht op politiek andersdenkenden in plaats van dat hij beleid ontwikkelt. De opmerkingen over Bronto’s vader laat hij verder door de politie onderzoeken.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: