Bijna vijfduizend nieuwe besmettingen

Het dagelijkse aantal nieuwe coronabesmettingen in Nederland is woensdag de grens van 5000 genaderd. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt over het afgelopen etmaal 4989 nieuwe gevallen, 461 meer dan een dag eerder.

Amsterdam en Rotterdam zijn opnieuw de gemeenten met de meeste nieuwe besmettingen.

In totaal heeft het RIVM 149.988 mensen in Nederland geteld die besmet zijn geraakt met het coronavirus. Daarvan belandden er 13.083 in het ziekenhuis en zijn er 6518 mensen overleden.

Het CBS schat het sterftecijfer hoger in. Die baseert zich op tellingen van artsen die bij sterfgevallen corona hebben vastgesteld of het vermoeden daarvan hebben. Van maart tot en met juni lag dat ruim 1,6 keer hoger dan de RIVM-cijfers.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: