Webserie ‘Busi Taki’ over activiteiten in het bos

Gisteren, 01 oktober, is de eerste aflevering vrijgegeven van de nieuwe webserie ‘Busi Taki’. Dagblad Suriname verneemt het volgende hierover. Het is een webserie over activiteiten in het bos. Het doel is om de samenleving bewust te maken over het belang van het bos voor ons land en voor de rest van de wereld. Een ander doel is  om de samenleving zo accuraat mogelijk op de hoogte te houden van hetgeen er in en met ons bos gebeurt. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van 2-wekelijkse satellietbeelden. Het zijn verschillende onderwerpen die aan bod zullen komen met als rode draad hierbij het milieu en het belang van de natuur, oftewel het bos, voor de mens. Bijvoorbeeld, een aflevering gewijd aan mangrove waarbij er een bezoek wordt gebracht aan Weg naar Zee en het Mangrove Educatie Centrum Coronie. Maar ook wordt er uitgebreid stilgestaan bij manieren om geld te verdienen aan het bos zonder dat de bomen en de planten eromheen hoeven te worden vernietigd. Er komen verschillende experts van de diverse natuurorganisaties die Suriname rijk is, aan het woord. De afleveringen zullen iedere keer gedeeld worden op www.busitaki.sr. De webserie is een onderdeel van de Forest93 campagne. De Forest93 campagne is een initiatief van Stichting Groene Groei Suriname. De onderzoeker en presentator van de webserie is Christio Wijnhard.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: