Bekenden uit muziekwereld over Internationale Muziekdag

Ieder jaar op 1 oktober is het ‘Internationale Muziekdag’ (International Music Day). Dagblad Suriname verneemt het volgende over deze dag. International Music Day is een initiatief van Yehudi Menuhin – een Amerikaans/Brits violist en dirigent. Muziek guru Kries Ramkhelawan geeft mee dat Stichting Saathi deze International Music Day heeft gevierd met de studenten. Maar vanwege de covid-19 situatie was dat nu anders. Er is voor 02 oktober, vandaag een meditatie muziekdag gepland in verband met de jaardag van Mahatma Gandhi tevens jaardag van mijn persoon’. Letitia Bakker, winnares van de SRS talentenjacht in 1995 (toen nog Letitia Dors) geeft in dit verband aan : ‘Muziek is een krachtig instrument dat verenigt, inspireert en ons hart kan verwarmen. In deze periode van Covid-19 vormt muziek een belangrijke houvast in ons leven. Boodschappen die ons kunnen bemoedigen, energie kunnen geven en een lach op ons gezicht kunnen toveren. Blijf daarom genieten van muziek waarvan jij houdt’. Muziek is in de ogen van de UNESCO een middel om vriendschap tussen de volken te bevorderen. Muziek is meer dan een aangenaam tijdverdrijf, meer dan luisterplezier. Muziek is een vorm van communicatie en niet gebonden aan grenzen, volk, geloof of ras. Dit is terug te lezen op diverse sites waar de UNESCO uitleg staat in verband met Internationale Muziekdag.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!