President Santokhi bezoekt scholen op eerste schooldag

‘Geld mag geen barrière vormen voor een kind om naar school te gaan’ 

President Chandrikapersad Santokhi en minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur hebben donderdagochtend, bij de start van het schooljaar, bezoeken gebracht aan een paar scholen om de leerlingen succes te wensen. Ze bezochten onder andere een school te Flora in Paramaribo.  

‘Het is jullie dag, een geweldige dag’, sprak Santokhi de leerlingen en leerkrachten toe. ‘Alleen dit jaar is het anders dan we gewend zijn, anders dan we normaal gewend zijn. Dit is het nieuwe normaal. Covid-19 heeft daarvoor gezorgd. Covid maakt geen onderscheid tussen wie je bent of wat je bent, tussen grote en kleine landen. We moeten ermee leren leven.’

Santokhi: ‘We treffen veel maatregelen, maar die zijn er om de samenleving te beschermen en die gedraagt zich goed. Het aantal besmettingen wordt minder. We gaan naar een normale situatie.

Zonder onderwijs is er geen toekomst. De situatie is aangepast en dat gaat voorlopig zo blijven tot een vaccin gevonden is. Nieuwe uitdagingen, ander onderwijs op school en thuis via smartphone, tv, laptop.’

Tot slot ging de president in op de prijs die ouders en verzorgers moeten betalen om hun kinderen naar school te laten gaan. Santokhi: ‘Het mag niet zo zijn, dat we Covid hebben en daardoor achteruitgang krijgen in onderwijs. Een kleine achterstand wordt ingehaald. Doen jullie hard je best. Kijk wat ik geworden ben, kijk wat de vicepresident geworden is, dat kan jij ook. Wat betreft de gestegen bustarieven, de minister is bezig om ervoor te zorgen dat geen enkel kind daarvan slachtoffer wordt. Kinderen hebben recht op gratis vervoer en onderwijs. Geld mag geen barrière vormen voor een kind om naar school te gaan.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: