Landbouwcoöperatie Kwatta hoopvol na jaarrede

Ganesh Kandhai, voorzitter van de Landbouwcoöperatie Kwatta, zegt dat de zittingstermijn van het bestuur per 21 januari 2021 erop zit en dat het nu nog koffiedik kijken is of hij zich herkiesbaar zal stellen. Om de 2 jaar worden er verkiezingen gehouden en in de afgelopen anderhalf jaar zegt Kandhai zijn bijdrage te hebben geleverd. Zelf geeft hij aan dat zijn voorzitterschap, dat in 2019 aanving, gepaard ging met niet eenvoudige uitdagingen. Hij noemt de koersontwikkeling, het beleid waarbij de hele export afnam vanwege het overtreden van de EU-regels en de pandemie, beter bekend als Covid-19. Een van de kleinere, maar zeker niet te onderschatten bijkomstige zaken, was de wegafsluiting te Kwatta, welke ongeveer 3 maanden heeft geduurd door werkzaamheden aan de weg, waardoor de winkel niet optimaal bereikt kon worden.

Tevreden

Kandhai blikt ook tevreden terug. “Want eerst wilden mensen nog geen 2 minuten in de winkel vertoeven. De winkel is nu aangenamer en door het comfort willen de mensen er nu langer in vertoeven.” De organisatie heeft intern bekeken goede stappen gezet. Enkele doelen, onder meer om producten voor een lage prijs te leveren aan leden en niet leden, is door de eerdergenoemde factoren niet gehaald.

Jaarrede
De jaarrede stemt de voorzitter van de landbouwcoöperatie hoopgevend. “Uiteraard is de uitvoer ook heel belangrijk, vandaar dat de ondersteuning van iedereen nodig is, omdat het niet alleen de verantwoordelijkheid is van de regering.” Kandhai verduidelijkt dat het regeerteam uit slechts een aantal personen bestaat en dat de immense taak betrokkenheid en ondersteuning vraagt van elk lid van de samenleving om de verschillende sectoren veilig te stellen.
Als voorzitter wil Kandhai zich inzetten voor de landbouwers, zodat zij in aanmerking kunnen komen voor zaken als kunstmest en machines. Uit de jaarrede noemt de voorzitter het door de president aangehaalde Agrarisch Krediet Fonds als hoopgevend, omdat beginnende ondernemers kapitaal kunnen aanvragen om een start te maken.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: