Akmos ziet licht aan het einde van de tunnel voor ondernemers in 2021

De Akmos-voorzitter Harry Soekhlal ziet licht aan het einde van de tunnel voor wat het regeringsbeleid in het komend jaar betreft. In gesprek met Dagblad Suriname geeft hij aan dat president Chan Santokhi in zijn jaarrede wel rekening heeft gehouden met de positie van de kleine en middelgrote ondernemers. “Wij vinden het een goede zaak dat de president de micro-, kleine en middelgrote ondernemingen wil versterken door het financieren van het KMO-fonds. Wat ons ook goed doet, is dat er steun zal komen via bepaalde belastingvoordelen.” Soekhlal merkt op dat de president zich bewust is van het belang van export en dat het een aandachtspunt vormt in het regeringsbeleid.

Voor Akmos is van belang dat de ondernemers incentives krijgen om te kunnen groeien. “Als je geld krijgt en na 2 maanden is het op, wat voor nut heeft het dan? We willen incentives, er moeten kansen gecreëerd worden zodat ondernemers daarop kunnen inspelen. In de bouwsector bijvoorbeeld, is er helemaal geen ontwikkeling”, voert de Akmos-voorzitter aan. Ook in het komend jaar is het begrotingstekort aanzienlijk. Volgens VES is dat 42% van het BBP. Soekhlal noemt dit een uitdaging voor de regering waar er prioriteiten gesteld moeten worden. “Besparen is nodig, maar we moeten ons vooral bezighouden met hoe inkomsten te genereren, zodat de begroting gedekt kan worden”, aldus Soekhlal.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: