Portie eten nu ook een luxe

“In koken heb ik niet altijd zin. Vooral als ik van het werk ben, dus ik koop liever eten buiten. Maar dat is nu ook zo prijzig geworden. De prijzen verschillen overal. In een restaurant geef je nu veel meer uit dan vroeger. Bijvoorbeeld, een tjauwmin medium kocht ik voor SRD 30 en dat is nu bijna SRD 50. De prijzen zijn bijna overal gestegen. Een roti-kip was begin van het jaar nog SRD 27 en nu SRD 37. Aan een roti-doks denk ik liever niet, want in deze tijd word ik zelf ook geslacht door de prijzen”, zegt een burger. Ook bij de warungs zijn de prijzen verhoogd. “Maar daar kan ik nog zeggen dat het redelijk is. Vroeger kocht ik een grote bak bami of nasi voor SRD 25 en nu is dat SRD 27.50 of SRD 30.” Tijdens een gesprek met een warunghouder gaf zij aan dat zij al jaren eten verkoopt. “Door de prijzen nu te verhogen, ga ik heel veel klanten verliezen. Dus ik heb het even gehouden op een bedrag dat men toch even kan missen. Je krijgt zo meer klanten binnen en ook meer grote bestellingen. Een bedrijf opstarten kan eenieder, maar de kunst is het blijven overleven en de zaak goed onderhouden. Je hoef niet mee te gaan met alles, maar je moet juist kijken wat goed voor jou en je werknemers uitkomt om te overleven.” 

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: