Jongen (16) maakt misbruik van sociale goedheid van man die hem onderdak bood

De 16-jarige jongen R.K., die met zijn moeder vanwege woningnood van iemand onderdak had gekregen, heeft misbruik gemaakt van de sociale goedheid van de persoon die hem en zijn moeder aan onderdak had geholpen. Dit bericht het Korps Politie Suriname.

De politie van het bureau Santodorp heeft vorige week woensdag, 23 september, de jongen aangehouden ter zake diefstal.

Op een gegeven moment merkte de hoofdbewoner, dat er goederen uit zijn woning ontbraken waaronder ook zijn mobiele telefoon. De buren gaven ook aan dat goederen en geldbedragen bij hun gestolen waren. 

De jongen werd dinsdag 22 september op heterdaad betrapt door een buurvrouw toen hij bezig was goederen uit haar woning te stelen.

Uit het politieonderzoek tot nu toe is naar voren gekomen, dat R.K. onder andere ruim SRD 2.500 en een ‘powerbank’ uit de woningen van de benadeelden heeft weggenomen. Het geld heeft hij ten eigen bate aangewend en de ‘powerbank; zou hij aan een vriend hebben gegeven. 

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de jongen in verzekering gesteld. De politie van het bureau Santo dorp heeft deze zaak voor verder onderzoek overgedragen aan de collega’s van de afdeling Jeugdzaken.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: