Dertien waarnemend substituut Officieren van Justitie geïnstalleerd

President Santokhi: ‘Het OM moet zich meer extern opstellen’

President Chandrikapersad Santokhi heeft woensdag in de Congreshal dertien waarnemend substituut Officieren van Justitie geïnstalleerd. Zij zijn een werkarm van het Openbaar Ministerie (OM). 

Santokhi legde in zijn toespraak de nadruk op beschikbaarheid en integriteit die noodzakelijk zullen zijn in de uitvoering van het werk van de substituut Officieren van Justitie. Ook zei hij, dat de groep op de voet gevolgd zal worden bij de uitoefening van haar werk. 

President Santokhi is van oordeel, dat er een belangrijke rol is weggelegd voor de waarnemend Substituut-Officieren van Justitie en dat zij het gevoel van zekerheid binnen de samenleving moeten bevorderen.

De samenleving zal voortdurend moeten worden geïnformeerd over wat het Openbaar Ministerie doet. Het staatshoofd vindt dan ook, dat het OM zich meer extern moet opstellen. Het OM is volgens hem geen geïsoleerd apparaat, maar een onderdeel van de samenleving.

error: Kopiëren mag niet!