10 Patiënten naar Colombia vertrokken voor medische behandeling

Tien patiënten en acht  begeleiders zijn zondag naar Colombia vertrokken voor en medische behandeling met een speciaal door de regering gecharterde air ambulance. De behandelingen die zij zullen ondergaan variëren van operaties voor aangeboren hartafwijkingen tot behandelingen aan diverse kankersoorten., aldus de Communicatie Dienst Suriname.

Hoe lang de mensen in Colombia zullen verblijven is afhankelijk van de behandeling en het verloop daarvan.

De uitzendingen naar Colombia worden sedert 2005 uitgevoerd vanwege regionalisering van de medische uitzendingen en de sterk gestegen kosten voor medische behandelingen in Nederland.

Vanwege de Covid-19 pandemie en het gesloten luchtruim wereldwijd was het vrijwel onmogelijk de uitzendingen uit te voeren. Dit bracht met zich mee, dat patiënten veel langer dan gebruikelijk moesten wachten om uitgezonden te worden. 

Op het moment dat een ‘government-to-government’ aanvraag wel mogelijk bleek om het luchtruim van Colombia open te stellen op basis van humanitaire redenen, heeft de regering daar meteen werk van gemaakt.Het was niet mogelijk om de hele groep naar Colombia te vervoeren op een eerder geplande vlucht die in samenwerking met Seismic Company Group werd uitgevoerd. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid besloot hierop om een chartervlucht te organiseren zodat de behandeling toch tijdig voortgezet kan worden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: