Schoolvervoer niet gegarandeerd in oktober

De schoolvervoerders trekken wederom aan de bel: het schoolvervoer is niet gegarandeerd in oktober. Dit melden meerdere schoolvervoerders aan Dagblad Suriname. Onderwijsminister Marie Levens heeft de vorige week meegedeeld dat de scholen op 1 oktober starten en dat de achterstallige betalingen aan het schoolvervoer al ingelopen zijn. Dat laatste blijkt niet waar te zijn; de schoolvervoerders zijn nog steeds niet uitbetaald voor de geleverde diensten in juli en augustus van het huidig jaar. “Hoe kan de minister zo openlijk liegen over de betalingsachterstand”, vragen de schoolvervoerders zich af.

Ondertussen is de benzineprijs boven de SRD 10 uitgestegen. Voor de schoolvervoerders is dit een niet werkbare situatie. Zij eisen dus aanpassing van hun bezoldiging. Indien de achterstanden niet worden ingelopen en er geen nieuwe tarieven worden toegekend aan deze doelgroep, is het schoolvervoer niet gegarandeerd. De overheid heeft precies 5 dagen om de schoolvervoerders op andere gedachten te brengen. Het schoolvervoer behelst landelijk 800 trajecten die door circa 250 bushouders en door meer dan 100 boothouders onderhouden worden. Het onderwijs en het schoolvervoer zijn overigens van oudsher met elkaar verweven. Dat houdt in dat vele scholieren en leraren de scholen niet kunnen bereiken als het schoolvervoer uitvalt.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: