Commissie Grondconversie en Herziening Grondbeleid voor zes maanden geïnstalleerd

President Chandrikapersad Santokhi heeft zaterdag ter regulering van het grondbeleid de commissie Grondconversie en Herziening Grondbeleid voor een periode van 6 maanden geïnstalleerd. Belangrijke zaken waarover de commissie zich zal buigen zijn grondconversie en het integraal evalueren van het grondbeleid, zo schrijft de Communicatie Dienst Suriname.

In deze commissie nemen zitting verschillende overheidsvertegenwoordigers en notarissen, taxateurs en juristen. 

Van de commissie wordt ook een bijdrage verwacht bij het formuleren van wetsproducten ter regulering van het grondbeleid. President Santokhi heeft de commissie op het hart gedrukt om te kijken naar zaken waarmee de vorige regering al was gestart Hij noemde als voorbeeld het aanpassen van tarieven voor grondhuur.

Santokhi heeft diverse keren gewezen op het belang van het omzetten van grondhuur in eigendom, vanwege de bijdrage die dit zal leveren aan het opkrikken van de staatsinkomsten. De president heeft aangegeven dat het voor hem belangrijk is dat iedere burger moet kunnen profiteren van het recht op een stuk grond.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: