Minister Nurmohamed geeft prioriteit aan herstel steigers oversteekplaatsen

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) geeft prioriteit aan het verbeteren van de toestand waarin een aantal steigers bij oversteekplaatsen verkeert. Het gaat bij de minister om de veiligheid van de passagiers die de oversteek per boot doen.  ‘We kunnen niet wachten totdat een ongeluk zich voordoet’, aldus de minister naar aanleiding van zijn besluit om de situatie van de steiger te Meerzorg per direct aan te pakken.

Volgens Nurmohamed verkeert een aantal steigers op verschillende locaties in deplorabele staat. Hij geeft de garantie er werk van te zullen maken dat deze worden hersteld of vervangen, waaronder Alkmaar en Leonsberg.

De steiger bij de oversteekplaats te Meerzorg wordt volgens planning uiterlijk maandag afgerond, zegt de bewindsman zaterdag in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname. ‘Deze steiger geniet prioriteit, omdat er op dagbasis honderden passagiers gebruik van maken. Ook de scholieren zullen binnenkort de oversteek doen. Er kan elk moment iets misgaan. De veiligheid van de burgers van de mensen is heel belangrijk.’

Het ministerie van OW pakt de steiger deels aan met geld uit eigen beheer en materiaal beschikbaar gesteld door sponsors uit het district.

De minister zegt, dat naast de steiger die wordt hersteld, een betonnen steiger in aanbouw is. Maar, die bouw is stopgezet, omdat de vorige regering haar betalingsverplichting niet is nagekomen. Het gaat volgens de minister om een torenhoge achterstallige betaling. De minister geeft de garantie zich in te zullen zetten om dit project af te ronden voor 2022. 

‘Ook aan de zijde van Paramaribo zal een betonnen steiger worden opgezet.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: