Legendarische SP Balasubrahmanyam overlijdt aan complicaties COVID-19

De legendarische en veelzijdige SP Balasubrahmanyam in de Indiase entertainment wereld is komen de te overlijden aan complicaties van COVID-19. Hij bereikte de leeftijd van 74 jaar.

Naast het zingen in films in 16 talen, waaronder Tamil, Telugu Kannada, Malayalam en Hindi, speelde SPB ook een belangrijke rol in veel films. Zijn belangrijkste films zijn onder andere Keladi Kanmani (1990), Thiruda Thiruda (1993), Kadhalan (1994), Ullaasam (1996) en anderen.

Zoon SP Charan bevestigde het droevig gebeuren en zei aan verslaggevers te MGM Healthcare in Chennai, “SPB is van iedereen. Hij zal voortleven middels zijn liedjes. Mijn vader is om 13.44 uur overleden”.

Een verklaring van het ziekenhuis luidde: “SP Balasubrahmanyam was op 5 augustus opgenomen in het MGM Healthcare en vanaf 14 augustus werden er maatregelen getroffen tegen ernstige longontsteking veroorzaakt door COVID-19. Hij werd nauwlettend gevolgd door ons multidisciplinaire team in de intensive care. Hij testte op 4 september negatief voor COVID-19. Ondanks alle maatregelen en de beste inspanningen van het klinische team verslechterde zijn toestand verder en kreeg hij een cardiorespiratoire stop. Met groot verdriet moeten we mede delen dat hij op 25 september is overleden. We betuigen onze oprechte condoleances aan zijn familie, vrienden, weldoeners en bewonderaars voor hun verlies in deze tijd van angst en verdriet”

SPB werd was in de eerste week van augustus positief getest op Covid-19. Hij werd later overgeplaatst naar de Intensive Care Unit (ICU) van MGM Healthcare, nadat zijn toestand verslechterde. Hij bleef onder beademing en ECMO-ondersteuning (Extracorporeal Membrane Oxygenation) tot zijn laatste adem.

SP Balasubrahmanyam wordt vereerd door fans van alle leeftijden vanwege zijn ongeëvenaarde bijdrage aan de Indiase muziek. Hij had een Guinness World-record voor het zingen van meer dan 40.000 liedjes.

In een carrière van meer dan vijf decennia won SPB zes National Film Awards voor Beste Mannelijke playbacksinger en 25 Nandi Awards. De regering van India heeft hem vereerd met Padma Shri in 2001 Padma Bhushan in 2011.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: