Covid -19 pakketten kosten staat SRD 39.6 miljoen

De 100.000 Covid-19 pakketten, die aan de burgerij wordt uitgedeeld, kosten de Staat 39.6 miljoen Surinaamse dollars. Dat zegt minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting Uraiqit Ramsaran tegenover Dagblad Suriname. Het bedrag is nog steeds vele malen goedkoper dan het bedrag dat de vorige regering onder leiding van Bouterse heeft gebruikt voor het verstrekken van de pakketten aan de burgerij, merkt de bewindsman op. “Ons budget is SRD 16.5 miljoen goedkoper”,  aldus Ramsaran. De Raad van Ministers heeft het bedrag van SRD 39.6 miljoen reeds vier weken terug goedgekeurd. Een pakket heeft een waarde van ruim SRD 400.

Ramsaran zegt dat er huis aan huis bezoeken worden gebracht voor het verstrekken van deze pakketten. “We werken niet met het bestand van de vorige regering. Ook hebben we geen registratie gehouden. Wij willen de mensen zelf op het veld tegemoetkomen om de transparantie.” Hij bevestigt dat er 8 leveranciers zijn aangetrokken om de goederen te leveren. Deze leveranciers waren bereid om de Staat voor te schieten. Naderhand zullen zij alsnog de betaling ontvangen vanuit het Covid-19 fonds, aldus de bewindsman. De ministeries van Defensie en Regionale Ontwikkeling ondersteunen het ministerie bij het verstrekken van de pakketten.

Ramsaran zegt dat er ook een Meerjarenprogramma in voorbereiding is, waarbij sociaal zwakkeren zullen worden bijgestaan door de regering. Volgens dit model zullen er waardebonnen worden gegeven aan behoeftige burgers, zodat zij hun inkopen kunnen halen in de winkels die zij willen. “Bij de Covid-19 pakketten gaat het om acute hulp aan de mensen, daarom kunnen wij nog geen waardebonnen verstrekken. Dat zal in de toekomst gebeuren wanneer we met duurzame acties komen”, aldus de bewindsman.

Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: