Bouva vindt pakket aan maatregelen ‘asociaal’

“President, a hebi!”

NDP-parlementariër Melvin Bouva is bang dat met de ingreep van de regering nu met een pakket aan maatregelen, “aan het eind de operatie misschien inderdaad geslaagd is, maar de patiënt dan overleden is”. “Het is niet creatief. Het is asociaal wat wij nu op tafel hebben. Asociaal, omdat die samenleving het te zwaar nu op dit moment krijgt. Dit is niet sociaal naar de samenleving toe. Wanneer we de koers in één keer brengen van SRD 7,52 naar SRD 14,29. President, a hebi! Wanneer tegelijkertijd de douanekoers meteen omhoog gaat, is het zwaar. Wanneer die bustarieven van SRD 1,85 in één keer naar SRD 5 gaat, dan is het te zwaar. Ruim SRD 80 naar SRD 200 zoveel voor 1 persoon en voor 4 kinderen ruim SRD 800, dan a mang hebi. Wanneer we zien dat de government take, dat gemiddeld SRD 1 was naar SRD 5 gaat, dan is het een behoorlijke hap. Wanneer we zien dat transporttarieven omhoog gaan, prijzen in de winkel met ruim 30% omhoog gaan, omzetbelasting op tafel ligt van 10 tot 12% in één keer, is het een behoorlijke hap. Ook de Telesur- en Digicel-tarieven met 90%? Ik schrok van wat ik vandaag in het nieuws las. Verwachten wij dat onze kinderen straks remote moeten gaan studeren?”, benadrukte de NDP’er. Hij deed een beroep op president Chandrikapersad Santokhi om met de mensen van deze bedrijven om de tafel te zitten of om te blijven subsidiëren. Vooral met de Covid-pandemie is de subsidie een must, want met internettoegankelijkheid kunnen onderwijs en werk gefaciliteerd worden. Volgens Bouva is vooral de 90% verhoging van de telecomproviders te zwaar. “Dan komen nog binnenkort bijkijken de afschaffing van subsidies op de stroom- en watertarieven.”

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: