Samseerali Sheikh-Alibaks nieuwe voorzitter OKB 

Goed geïnformeerde bronnen geven Dagblad Suriname te kennen dat morgen Samseerali Sheikh-Alibaks wordt beëdigd als de nieuwe voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau. Sheikh-Alibaks zal het roer overnemen van Jennifer van Dijk-Silos die tussen 2004-2015 en wederom sinds 2018 voorzitter is van het OKB. Sheikh-Alibaks, jurist van huis uit is vanaf augustus 2005 en februari 2011 directeur geweest van het Centraal Bureau voor Burgerzaken. In die hoedanigheid vervulde hij een belangrijke rol bij de  algemene verkiezingen van 2010.  Vanaf 2004 tot en met 2009 was hij ook plaatsvervangend lid van het OKB. Sheikh-Alibaks is meester in de rechten en heeft daarnaast ook een Masters-diploma in Education and Research for Sustainable Development aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Bij de afgelopen verkiezingen was hij voorzitter van de verkiezingscommissie binnen de VHP. Sheikh-Alibaks is in het dagelijks leven ook Voorzitter van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap Suriname.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: