Vicepresident Brunswijk: ‘Regering ontvangt nauwelijks geld uit goudexport’

Vicepresident Ronnie Brunswijk zei tijdens een donderdagochtend gehouden persconferentie van de regering, dat de regering nauwelijks iets ontvangt uit de export van goud.

‘Maandelijks wordt zo’n 12.000 kilo goud geëxporteerd. De regering ontvangt daarvan 4.75%, dat wil zeggen SRD 3 miljoen. Maar, dat komt niet ten goede van de staat. Het wordt gestort bij een bank om vervolgens door te sluizen naar de Centrale Bank van Suriname (CBvS), maar deze 3 miljoen komt nooit bij de CBvS.’

‘Cambiohouders verdienen SRD 7.2 miljoen per maand, terwijl al deze gelden voor de staat moeten zijn, waardoor wij vrijer zouden kunnen ademen. U ziet hoeveel wij aan inkomsten mislopen’, sprak Brunswijk.

De vicepresident stelde ook, dat Kaloti Suriname Minthouse zo’n SRD 1.8 miljoen verdient voor zijn diensten. Dit bedrijf opende haar deuren in februari 2015 in het district Para. Het bedrijf, met hoofdvestiging in Dubai, zuivert lokaal en internationaal gewonnen goud. Dat goud is van exporteurs.

error: Kopiëren mag niet!