President Santokhi wil aanpak intern beleid staatsbedrijven: ‘Er zijn directieleden van staatsbedrijven die US$ 10.000 per maand verdienen’

President Santokhi haalde donderdagochtend 24 september tijdens een persconferentie van de regering over ‘crisisbeheersing’ ongemeen fel uit naar staatsbedrijven. De meeste van die bedrijven zijn verlieslatend.

Santokhi:  ‘Het land moet ook gezond gemaakt worden als het gaat om de staatsbedrijven. De Inter-American Development Bank, IDB, gaat de staatsbedrijven tegen het licht houden. Welke kunnen afgestoten worden, welke kunnen gezond gemaakt worden? Raden van Commissarissen moeten beter gaan communiceren, meer gaan vergaderen.’

‘Er zijn directieleden van staatsbedrijven die contracten hebben van US$ 10.000 per maand, plus allerlei toelagen, business class vliegen. Dat is meer dan ik maandelijks ontvang! En de worden door de Staat gesubsidieerd’, aldus Santokhi lachend. ‘Daaraan komt een eind! Dit moet worden aangepakt. Nog steeds zijn er staatsbedrijven die nu nog mensen in dienst nemen, kunt u dat begrijpen?’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: