Nieuwste nummer Naomi Pikientio heet “Yu Lobi Na Wan Lei”

Een nieuw uitgebracht nummer is “Yu Lobi Na Wan Lei” Dagblad Suriname verneemt het volgende hierover. Het is een pakkende reggae song, modern en strak met her en der dub effecten. De tekst van “Yu Lobi Na Wan Lei” is een inspiratie van Wim Axwijk, die in Amerika woonachtig is. De zangeres Naomi Pikientio kwam via Promarman.com in contact met Wim. Dit project is een samenwerking van Wim Axwijk (Tri star Music), Fabian Sijmor (Promarman.com) en Jurgen Rigters (Baseline studio). Het trio is erg onder de indruk van Naomi niet alleen vanwege haar kwaliteiten als zangeres, maar haar werkethiek, afspraken nakomen, repeteren en initiatieven nemen. Er is ook een videoclip van dit nummer opgenomen door Frank Matthew van Hamme (Greenlight Suriname). De opnames zijn gemaakt in de studio bij The Hub te Flora.

Zangeres Naomi Pikientio

Naomi is geboren op 4 november 1994 te Paramaribo en zij is 25 jaar oud. Haar roots zijn afkomstig uit Boven-Suriname, maar ze is opgegroeid te Para, omgeving Rijsdijk. De talentvolle zangeres heeft een groot deel van haar jeugd buiten doorgebracht; sportend, rennend en in bomen klimmend. Toen ze ongeveer 8 jaar was, ontdekte zij per toeval dat ze kon zingen. Naomi liet het natuurlijk niet daarbij. Ze nam deel aan een toneelstuk in de kerk. Ze kreeg een kort liedje om te zingen en deed dat zo enthousiast, dat één van de leiders naar haar moeder toe stapte en vertelde dat hij een talent in het jong klein meisje zag. Op haar 16e jaar begon ze serieus met haar carrière in muziek.

 “Het nummer blijft in je hoofd zitten. Het was voor mij een enorme eer om dit lied te mogen zingen en ik geniet van elk moment uit het hele proces. Ik houd van de song en het voelt helemaal ‘eigen’. Ik werd benaderd om een demo in te zingen van “Yu Lobi Na Wan Lei”. Binnen de afgesproken tijd heb ik dat gedaan en na goedkeuring hebben we hard gewerkt aan alle details van de song. Ik heb Wim leren kennen via de telefoon en app en in deze tijd werkt dat perfect” zegt Naomi in een gesprek. Ze is afkomstig uit een muzikale familie. Haar tante, Makelia, is een bekende Seketi-zangeres in het binnenland. Ook mijn opa van vaders zijde speelde keyboards en gitaar en mijn moeder zingt veel, maar uitsluitend voor haar plezier. Naomi was verbonden aan Las Divas onder leiding van haar goede vriendin Conchita Berggraaf, die helaas vorig jaar is overleden. “Ik heb veel gezongen met Henry Ceder, maar ook met Ed & Friends en gelegenheidsformaties bij bepaalde gigs. Velen,  met name veel dames zouden zich terug kunnen vinden in de tekst. Ik heb dit helaas ook zelf aan den lijve mogen ondervinden. Vanuit het vrouwelijk perspectief zing ik over het verdriet dat velen voelen als hun partner zich niet eerlijk gedraagt in de liefde. Dat leed geldt zowel voor mannen als vrouwen natuurlijk. Aan het einde hoor je ook de kracht die je kan vinden om je uit zo’n relatie vrij te maken. Die ontwikkeling ga je ook in de videoclip duidelijk zien. zij is ook heel dankbaar voor alle support die zij altijd heeft mogen ontvangen. “Ik hoop van harte dat iedereen ook “Yu Lobi Na Wan Lei” gaat waarderen en me gaat ondersteunen om mijn liefde voor de muziek te blijven waarmaken, in de studio en live op het podium” aldus de zangeres

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: