Momenteel de gerechten in onze Surinaamse keuken

Een dagelijkse vraag is momenteel: wat koken we vandaag? Door de huidige situatie heeft vrijwel alles wat de klok slaat te maken met de Covid maatregelen in acht nemen en thuis blijven. Zodoende is er ook meer tijd om aandacht te schenken aan onze voeding. Dit heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen in wat er dagelijks wordt klaargemaakt in onze Surinaamse keuken.

Huize R. had kouseband antroewa met zoutvlees;

Huize V. had capucijner met droge garnalen met javaanse tayerblad en gestoofde snoek

De gerechten die wij dus voor deze dag tegenkwamen zijn, kouseband antroewa met zoutvlees, capucijner met droge garnalen met javaanse tayerblad en gestoofde snoek.

Recept: Zuurwater van limoen

Ingredienten voor zuurwater van limoen: 1 liter water; 4 limoenen; 100 gram witte suiker.

Bereiding: Snij de limoenen door midden, verwijder de pitten en pers ze uit in een geschikte karaf. Zorg ervoor dat het water op kamertemperatuur is. Voeg de helft van het water en de suiker toe. Roeren totdat alle suiker is opgelost. Voeg daarna het resterend water toe. Koud serveren op een warme dag.

  (Bron: suricepten.nl)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!