Majoor Bhola volgt kolonel Slijngard op als waarnemend directeur Kustwacht

Majoor Radjoe Bhola heeft dinsdag het roer bij de Kustwacht als waarnemend directeur overgenomen van kolonel Jerry Slijngard. Het protocol van overdracht werd in bijzijn van de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, en directeur Nasier Eskak ondertekend, zo bericht de Communicatie Dienst Suriname.

Kolonel Slijngard zei met gemengde gevoelens afscheid te nemen van de Kustwacht, maar het doet hem goed dat hij de leiding overdraagt aan majoor Bhola, die volgens hem capabel en kundig is. 

De scheidende directeur heeft aan de wieg gestaan van de Kustwacht. Op 1 september was het 7 jaar geleden dat de Kustwacht het levenslicht zag.  Slijngard zei, dat er een grote taak is weggelegd voor de Kustwacht, te weten het bewaken van de rijkdommen van Suriname binnen haar territoriale wateren. Volgens hem is er nog een lange weg te gaan om de Kustwacht tot volle wasdom te brengen.

Majoor Bhola sprak vol lof over de scheidende directeur. Hij bedankte Slijngard voor zijn bijdrage en de groei van de Kustwacht. De nieuwe directeur maakt zich voornamelijk sterk om de Kustwacht zelfvoorzienend te maken. Hij gaf aan, dat de organisatie in staat is om op een legale manier zelf geld te genereren. 

De Kustwacht begon met 15 medewerkers van het ministerie van Binnenlandse Zaken en ongeveer 34 mariniers van het ministerie van Defensie. De mariniers zijn na een periode van twee jaar terug naar de marine. Majoor Bhola zei, dat gaandeweg het personeelsbestand is uitgegroeid naar 96. Hij merkte op dat een van de hoogtepunten voor de Kustwacht is geweest de goedkeuring van de wet Instelling Kustwacht door het parlement.

Ook minister Somohardjo bedankte de scheidende directeur voor zijn inzet. Hij merkte op, dat kolonel Slijngard verschillende rollen vervult. ‘U moet niet denken dat u thuis gaat zitten, want wij hebben u nog nodig’, sprak de minister. 

Hij sprak de nieuwe directeur moed in om de Kustwacht tot verdere hoogtes te brengen, ‘want de lat is hoog gelegd door uw voorganger’. 

De Kustwacht valt vanwege haar civiele rechtshandhaving onder het ministerie van Binnenlandse Zaken. Minister Somohardjo beloofde de Kustwacht alle ondersteuning en zei het voornemen van de directeur om zelfvoorzienend hem als muziek in de oren klinkt, gelet op de huidige financiële situatie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: