Braziliaanse goudzoeker opgepakt die collega in zitvlak schoot

Het Regio Bijstand Team Oost van het Korps Politie Suriname heeft op zondag 19 september de 38-jarige Braziliaanse goudzoeker L.V. aangehouden en overgedragen aan de recherche van Regio Oost. De man wordt ervan verdacht een Braziliaanse collega neergeschoten te hebben met een jachtgeweer. De Franse politie stelde de politie van Suriname hiervan op de hoogte, nadat het slachtoffer in Frans-Guyana medische hulp zocht. Dit meldt het Korps Politie Suriname.

Uit het voorlopig politieonderzoek is komen vast te staan, dat zowel de verdachte als het slachtoffer werkzaam zijn op een goudveld in Surinaams. De mannen kregen een woordenwisseling met elkaar waarbij V. op een moment jachtgeweer pakte en op het slachtoffer schoot. Het slachtoffer werd in zijn zitvlak geraakt.

Volgens de verdachte wordt zijn dochter constant lastig gevallen door het slachtoffer. Dat moet de reden zijn geweest waarom hij op het slachtoffer heeft geschoten. 

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is L.V. in verzekering gesteld.

Het jachtgeweer, dat V. illegaal in bezit had, is in beslag genomen.

error: Kopiëren mag niet!