Jogi: “Laten ze die verantwoording vragen op de berm: ‘Pe a moni de?’ ”

VHP-parlementariër Mahinder Jogi vindt het een totaal verkeerde opstelling van bepaalde personen die twee maanden na de installatie van de nieuwe regering, nu al schreeuwen en mensen oproepen voor protestacties. Pakittow (Stephano Biervliet) heeft via zijn Facebookpagina de bevolking opgeroepen om op vrijdag 25 september om 09.00 uur te komen protesteren op het Onafhankelijkheidsplein tegen de verhoogde benzineprijs. Volgens Jogi is het een kwalijke zaak dat het land op de rand van faillissement en bankroet staat, terwijl bepaalde mensen op straat willen komen. Hij adviseerde de activist en andere protesteerders om liever eerst naar NDP-kwartier Ocer te gaan en daar verantwoording te vragen aan gewezen president Desi Bouterse en diens partijgenoten. “Den mang san e orga den sani, meki den mang tjari den gwa berm fosi. Laten ze die verantwoording vragen op de berm: ‘Pe a moni de?’ Laten ze op de berm vragen waar Hoefdraad is. Dan kunnen wij wel verder komen naar het plein”, benadrukte de VHP’er donderdag tijdens de openbare vergadering in De Nationale Assemblee (DNA). Op de agenda stonden de wijziging van de Wet op de Staatschuld en Wet Uitvoering Burgerlijke Uitzonderingstoestand, om zodoende ruimte aan de regering te verschaffen voor de financiering van de SRD 1,5 miljard voor het Covid-19 noodfonds. Jogi vindt dat de regering Santokhi-Brunswijk haar uiterste best doet om dit land uit de crisis te halen.

“Wie is die aap met een scheermes gebleken te zijn vandaag aan de dag?”

Volgens Jogi, voorzitter van de commissie van rapporteurs die deze wetswijziging voorbereid, is het lenen van geld op zich geen probleem, want ook tijdens het Nieuw Front is er geleend. Belangrijk is wel in wiens handen het geleende geld terechtkomt. “E sdong ini suma anu a moni e kon. En san na a kulturu nanga karakter fu a sma dati. Dat na a tori san wi e taki. Natuurlijk worden dan de druiven zuur, maar dat interesseert mij niet”, benadrukte hij. De VHP’er memoreerde nog de uitspraak van gewezen minister van Financien, Gillmore Hoefdraad, in 2016 in het parlement tijdens een vergadering over de machtiging van een lening van US$ 235 miljoen. Op vragen van toenmalig DNA-lid Krishna Mathoera, zei Hoefdraad voorzichtig te zijn met geven van informatie aan mensen die het niet begrijpen. “Het is net een scheermes geven aan een aap. Hij gaat je totaal vernietigen”, stelde de inmiddels voortvluchtige ex-minister toen. “Wie is die aap met een scheermes gebleken te zijn vandaag aan de dag? Wie kon niet omgaan met de middelen van de samenleving? Wie kon het ministerie van Financiën niet op een juiste wijzen besturen, sturen en richting geven, meneer Adhin?”, aldus Jogi. Opvallend genoeg blijkt Adhin als ex-vicepresident steeds een bolwassing van de huidige coalitie te krijgen voor het gevoerd wanbeleid van de NDP. Adhin is nu ook assembleelid.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: