Weinig aanloop op de markt

De aanloop op de markt is nog steeds slap, zegt een standhouder aan de krant. “De meeste standhouders zijn bang voor het Coronavirus en verkopen dus niet. Nu de bussen rijden, hoop ik dat er toch een soepele aanloop is en dat de standhouders bij delen zullen terugkomen”, aldus de standhouder. Enkele bezoekers van de markt geven aan dat zij nog steeds met vrees zitten om besmet te raken, maar dat zij uiteindelijk geen andere uitweg hebben en moeten eten. Carla geeft aan dat zij moet eten en dat zij uiteindelijk toch genoodzaakt is om naar de markt te gaan om haar boodschappen te doen. “Ik doe niet alleen de boodschappen voor mezelf, maar ook voor mijn moeder. Bij mij in de buurt shoppen kan ook, maar heb je minder keuze in de groentesoorten. Op de markt is de keuze uitgebreider en je kan ook meer dingen kopen, terwijl je op zoek bent naar groente. De winkels in de woonwijk van mijn moeder beschikken niet over een groenteafdeling, anders kon mijn moeder het zelf ook kopen.”   

Een andere standhouder gaf aan dat zij wel blij gaat zijn met een goede aanloop, maar dat het voorgevel van de markt er ernstig vervuild uitziet. “Nu is het al een probleem en als er meer aanloop is, komen zo ook meer venters op straat. Dus een extra risico om besmet te raken en een onhygiënische situatie gaan wij ook hebben. Deze venters moeten hard aangepakt worden. Na al die jaren observeren, heb ik hun doen en laten in de gaten en ik vind wel dat de overheid of de politie een betere oplossing moet hebben of inmiddels iets moest hebben uitgevonden om het beter aan te pakken. Maar ja, eenieder houdt zich bezig met zijn eigen zaken of zaken waaraan zij voordeel hebben. Ik hoop alleen dat de situatie over het algemeen beter wordt en dat er een oplossing komt om te voorkomen dat wij als burger dieper in onze zak moeten gaan”, aldus de standhouder.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: