Vrees voor besmetting met Coronavirus zit er nog in

Ondanks de bussen al gestart zijn met rijden, zitten enkele burgers nog met de vrees besmet te raken met het Coronavirus. Een burger geeft in gesprek met de krant aan dat zij nog even gaat doorbijten om met een taxi haar boodschappen te doen. “Het kost me wel veel, maar er zitten uiteindelijk twee personen in het vervoermiddel. Het feit dat de bussen gestart zijn, is heel goed hoewel het tarief ook een rol speelt. Maar ik ben er wel blij mee. Het verlicht de kosten, ook voor anderen die zich niet vrij konden bewegen. Er zit nog steeds een grote angst om besmet te raken. Het hoeft niet speciaal in een bus te gebeuren, maar kan overal”, benadrukt de burger. “Ik kijk nog even hoe de situatie is de komende twee tot drie weken, daarna zal ik er hard over nadenken om weer te bussen.” 

Shanice, een 18-jarige, geeft aan dat ze eindelijk uit huis kan om voor haar moeder boodschappen te doen in de stad. “Ik kon het eerder wel, maar moest vaak genoeg lang wachten op een taxi en dat kwam ook duur uit. In plaats van die SRD 80 om naar de stad te gaan, geef ik nu maar SRD 10 uit. Dit is dus uiteindelijk handig en bespaart mijn moeder de kosten. Ik kan nu ook mijn vrienden bezoeken, natuurlijk met in achtneming van de maatregelen. Maandenlang thuis zitten en mij bezighouden met een mobiel en de televisie maakten mij ook al gek.”

TM

error: Kopiëren mag niet!