Minister Ramadhin: ‘Niet blindstaren op recente cijfers uit lockdown-weekenden’

Over de ingezette dalende trend in het aantal Covid-19 besmettingen zegt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid in gesprek met Dagblad Suriname, dat mensen zich niet moeten blindstaren op de recente cijfers van de afgelopen weekenden, waaronder 2 total lockdown-weekenden. ‘Tijdens de lockdown-weekenden waren het voornamelijk zieke mensen die zich hebben laten testen. Niemand mocht toch de straat op? Vandaar ook het lage aantal testen dat is afgenomen, met als direct resultaat ook een gering aantal nieuwe besmettingen. Maar doordeweeks worden zeker rond de 200 testen afgenomen, met dagen met een piek van 250 uitgevoerde testen. De leidraad is dan ook dat gekeken moet worden naar het aantal positieve personen doordeweeks. We stimuleren juist mensen om zich te laten testen.’


Ramadhin: ‘We blijven proactief testen. Het testbeleid heeft gewerkt. Personen die positief werden getest, zijn meteen uit de samenleving gehaald. We zien nu ook minder besmettingen komen vanuit de grensstreek bij Albina. Het is goed om te zeggen dat de samenleving steeds bewuster omgaat met de maatregelen. Dat draagt zeker bij aan de daling in het aantal besmettingen.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: