Inspecteur Hellings gehoord als verdachte in smaad- en lasterzaak

Afgelopen maandag is inspecteur Raoul Hellings en voorzitter van de politiebond als verdachte gehoord in de strafzaak, waarbij Faried Pierkhan aangifte heeft gedaan tegen hem terzake smaad en laster. Hellings heeft directeur Faried Pierkhan van Fafam Publishing NV als uitgever van Dagblad Suriname op zijn Facebook-pagina beklad en het bericht verspreid dat Pierkhan adviseur is van de president tegen een betaling van SRD 25.000 per maand. Pierkhan heeft aangetoond dat hij geen cent salaris, schadeloosstelling, vervoerstoelage of enige andere vorm van vergoeding ontvangt. Door deze lasterlijke en ongefundeerde aantijgingen van Hellings, ondervindt Pierkhan erg veel last en hinder in zijn beroepsaangelegenheden en vroeg hij de procureur-generaal een strafrechtelijk onderzoek te starten tegen Raoul Hellings, en de daartoe geëigende maatregelen tegen hem te nemen, zodat dit ongewenst en strafwaardig gedrag van hem tot het verleden gaat behoren.

Pierkhan werd reeds op 6 september gehoord door de afdeling Onderzoek in Politiezaken en gisteren werd Hellings door deze afdeling als verdachte verhoord.

Het dossier zal binnenkort worden afgerond en worden opgestuurd naar de procureur-generaal.

error: Kopiëren mag niet!