Roy Bhikharie: “Beleid VHP-Abop regering is slechts symptoombestrijding”

De aanpak van de VHP-Abop regering om Suriname richting herstel en stabilisatie te brengen, typeert Roy Bhikharie, voorzitter van de Progressief Verheffende Partij (PVP), als symptoombestrijding. Hij doelt op de beleidsmaatregelen zoals onder andere de koersunificatie, abnormale hoge benzineprijzen, afschaffen van subsidie, en hogere kosten voor de nutsvoorzieningen enz. Tot nog toe is er niets merkbaar op het vlak van de productie. Bhikharie blijft in gesprek met Dagblad Suriname erop attenderen dat verbetering in het land pas mogelijk is als de VHP-Abop regering prioriteit geeft om het gestolen geld terug te halen. “Wanneer men begint om die gaten te dichten dan pas is er zicht op verbetering. Wanneer je dit nalaat betekent het dat je mede verantwoordelijk bent voor continuering van het maffia-systeem”, luidt de ongezouten mening van Bhikharie.

Hij merkt op dat de politieke leiders nog steeds op het kompas van symptoombestrijding varen en daarmee juist de slachtoffers van diefstal laten opdraaien voor de gevolgen van de “criminele daden”, terwijl de “criminelen” ongedeerd blijven. “Je kan de problemen pas oplossen als je weet wat de oorzaak daarvan is. En wij doen precies het tegenovergestelde; we pakken de oorzaak niet aan, we laten de gevolgen over aan degenen die niets ermee te maken hebben. Dus het is niets anders dan symptoombestrijding en zo gaan we nooit vooruit in dit land.” Volgens de PVP-leider is dit de reden dat Suriname sedert de onafhankelijkheid in 1975 tot heden geen ontwikkeling heeft gekend.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: