Kleine ondernemers proberen weer van start te gaan

Kleine ondernemers proberen weer van start te gaan. Ondernemers, zoals massage-, haar- en nagelsalons, proberen weer de draad op te pakken. “Met het hele Corona-gedoe moest ik alles veranderen en ook minder klanten ontvangen”, zegt Vanessa, een nagelprofessional.  Zij benadrukt dat zij daarnaast ook weer moest aanpassen aan de lockdown en uiteindelijk daardoor ook verlies heeft geleden. “De samenleving is aan het wennen, dus probeer ik zo ook alles weer beetjes voor beetjes op te starten. De prijzen van de middelen die ik gebruik zijn wel duurder geworden, maar ik probeer het toch schappelijk te houden voor mijn klanten.” Een andere nagelprofessional gaf aan dat zij ondanks de situatie toch klanten nam. “Ik neem drie tot vier klanten per dag en hou mij aan de maatregelen. Er zijn wel dagen waar bij ik twee klanten heb. Het hangt ervan af wat de klant wil doen. Ik moet ook alles voorzichtig doen. Ik moest het doen, want ik leef er uiteindelijk van. Als ik stil zit, gaan alle kosten ook opgestapeld worden en dan zit ik diep in de schulden. Om dat te voorkomen, moest ik mijn werk blijven doen.”

Immanuella gaf aan dat zij uiteindelijk ook moest stoppen, maar zich verder is gaan ontwikkelen. “Door mijn hobby heb ik een ander talent ontdekt. Thuis zitten leverde niets op, dus begon ik met het maken van haarbandjes en sieraden van kralen. Het werkt goed en ik heb zo ook veel meer klanten gekregen. Dus ik probeer mijn hobby en mijn talent te combineren om iets groots te doen.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: