OW-minister Nurmohamed: “Zelfs projecten die zogenaamd af waren, blijken foutief en onvolledig te zijn”

De minister van Openbare Werken, Riad Nurmohamed, geeft in gesprek met Dagblad Suriname te kennen dat zelfs de projecten die zogenaamd af waren voor 25 mei, niet volledig en niet geheel correct zijn uitgevoerd. De minister ging vrijdagavond tijdens de tweede ronde van de regering in op vragen van oppositieparlementariër Melvin Bouva. Hij vroeg de minister om ook aan te geven welke projecten zijn afgerond door de vorige regering.

Geen enkel project af

“Geen enkel project is af. Sommige fases zijn klaar, maar projecten als geheel niet”, stelt de minister. “De Zwartenhovenbrugstraat is bijvoorbeeld opgeleverd, maar het gaat om slechts de eerste fase. De rekeningen moeten overigens ook nog betaald worden. De Desi Delano Bouterse Highway is zogenaamd opgeleverd, maar er zijn schulden. Die weg moet ook geen highway heten. Er waren andere afspraken gemaakt. Waka Pasi is ook niet correct opgeleverd.”

Gebouw commissariaat Nickerie

Met betrekking tot het nieuw commissariaatgebouw in Nieuw Nickerie geeft de minister het volgende aan. “De dc werkt erin, maar het is niet correct gedaan. Het gebouw is formeel niet opgeleverd. De architecten willen weten wat er gebeurt. Ik als minister van OW, heb mijn verontschuldigingen aangeboden, omdat indien een gebouw formeel niet opgeleverd is, je er niet in mag. We gaan het correct doen. Er komt een correcte overdracht.” 

Wanica Ziekenhuis

Het Wanica Ziekenhuis is niet af. Het was een grant van China. De Surinaamse bijdrage is circa 120 miljoen USD. Het ingenieursbureau voor installatiewerkzaamheden is wel betaald. Maar de aannemer uit de Surinaamse bijdrage die installatiewerken voor enkele specifieke cruciale ruimtes heeft gedaan, is niet betaald. De aannemer van bouwkundige werken bij specifieke ruimtes is ook niet betaald. De infrastructuur rondom en naar het ziekenhuis is niet aangelegd. Nutsvoorzieningen voor permanente aansluiting zijn eveneens nog niet aangelegd vanwege geldgebrek. Het ziekenhuis draait op halve capaciteit en kan nooit af zijn. Zo zijn er ook nog andere zaken die eveneens niet aangelegd zijn.

Daarom zeg ik dat deze projecten niet af zijn. Het zijn fases. Voor 25 mei is er een fase opgeleverd, maar de projecten zijn niet af. We zullen kijken met de beperkte middelen hoe wij toch het werk kunnen doen”, besluit minister Nurmohamed.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: