Duitse Bondskanselier Merkel: ‘Ik ben er om het volk te dienen, niet om model te zijn’

Surinamers missen in de politiek iemand met de eigenschappen van Merkel

“De sterkste vrouw in de wereld, mevrouw Merkel, keert terug van de markt met haar man. Ze leidt de Duitse regering, die jaarlijks voor 1.550 miljard dollar exporteert. Toch ontvangt Merkel geen gratis overheidsdiensten, geen woning, geen elektriciteit, geen gas, geen water, geen gratis telefoon uit het Duitse budget, en deze vrouw heeft dezelfde rechten en plichten als iedere Duitse burger. Ze doet zelf haar boodschappen, betaalt er zelf voor, en als ze een boete krijgt, dan betaalt ze die uit eigen zak. Een verslaggever vroeg Merkel: ‘Weet u nog, ik nam een foto van u gekleed in dezelfde jurk 10 jaar geleden’. Zij antwoordde hem: ‘Ik heb een missie om het Duitse volk te dienen, niet om model te zijn’.”

Dit zijn de woorden op een foto van de Duitse bondskanselier Angela Merkel (vertaald uit het Engels), die deze dagen circuleert op social media. Zij is sinds 22 november 2005 in de functie. Het Amerikaanse tijdschrift Forbes bestempelde haar enige tijd als de ‘meest invloedrijke vrouw van de wereld’. In 2016 was ze volgens dit blad de machtigste persoon van Europa, de machtigste vrouw ter wereld en na respectievelijk Vladimir Poetin en Donald Trump de machtigste persoon ter wereld.

Maar, wat vinden Surinamers van Angela Merkel en vooral de tekst op de foto. Dagblad Suriname stelde die vraag op haar Facebookpagina en velen hebben gereageerd. Hieronder een korte selectie van de reacties.

Edith reageerde als volgt: ‘Konden de Surinamers maar ook naar zulke voorbeelden opkijken. Hoe armer de landen hoe meer privileges ze zichzelf toebedelen’.

‘Wat staat onze politici in de weg om een voorbeeld aan de grote Merkel te nemen. Yes, she is great and human…’, vindt Haliema.

Prem vindt ook dat dit mogelijk is in Suriname, ‘maar onze ‘volksvertegenwoordigers’ gaan voor deze privileges en dikke salarissen en tal van toelagen’. ‘Het volk dienen staat op nummer 2 of 3. Als de arme burger voor alles zelf kan betalen, kunnen deze mensen het ook.’

Nas: ‘Kan in Suriname ook, als wij niet zoveel zakkenvullers hadden’.

‘Suriname heeft geen leiders met zoveel karakter en geestelijke rijkdom’

Volgens Iwan hebben wij in Suriname ‘nog geen leiders met zoveel karakter en geestelijke rijkdom. Hier aast men op materiële rijkdom!’

Iswardew vindt dat eenieder dit moet overnemen.

‘Waww… Heel goed voorbeeld dat Suriname kan overnemen. President Chan en crew wordt wakker….optie deh!!!!!’, schrijft Mala.

Alwine schrijft: ‘Haar antwoord is zo super, dat ik niets meer schrijf. Woman talks, bull walks. Power to all women who have an attitude like her’.

‘Politici in Suriname denken dat ze God zijn’

Volgens Rob denken politici in Suriname ‘dat ze God zijn’. ‘Zolang niet hun mentaliteit verandert, zijn ze allemaal één pot nat. Ze denken allemaal in 5 jaar binnen te zijn. Dieven en oplichters zijn het. Denken alleen aan hun eigen zak en famiri. Ook de huidige.’

Dilip: ‘Bij ons moeten ze alle privileges hebben en zelfs na hun termijn moet de staat hen verzorgen voor het leven met alles erop en eraan’.

‘Politieke leiders met hart op juiste plaats moeten in Suriname nog geboren worden’

‘In Suriname moeten politieke leiders die het hart op de juiste plaats hebben en het werkelijk menen met de noden van de bevolking nog geboren worden’, aldus Etienne.

Adjietkoemar: ‘Om zulke mensen te zoeken, is precies net als een naald in een hooiberg zoeken, petje af voor hen’.

Diana schrijft: ‘En hier wil men in luxe en weelde leven. Tenminste houdt Merkel van haar land en volk. Daden zeggen meer dan woorden hè’.

Arturo hoopt dat Merkel ‘een voorbeeldfiguur is voor andere wereldleiders!’.

En Arshia hoopt ‘dat de mensen in de Surinaamse regering dit ook lezen’.

Geeta: ‘Hier in Suriname hoeven wij dit niet te verwachten. Onze politici gaan dit nooit doen. Ik daag de Surinaamse politici uit. De regering is zo vrijpostig zonder onze toestemming aan ons salaris te gaan. Waarom halen jullie niet dat geld van de rovers…’.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: