Fransman en Roemeen aangehouden verdacht van pinpasfraude en deelname aan criminele organisatie

Het Korps Politie Suriname bericht, dat de 31-jarige Fransman T.A. in de vroege ochtend van dinsdag 25 augustus door leden van de Recherche Regio Paramaribo is aangehouden bij het filiaal van een bank. Zijn 39-jarige Roemeense kompaan F.J. werd op dezelfde dag door leden van de afdeling Fraude aan de Ringweg aangehouden. 

Beide mannen worden onder meer verdacht van deelname aan een criminele organisatie, diefstal door middel van een valse sleutel, diefstal, oplichting en gekwalificeerde valsheid in geschrifte.

A. heeft zich volgens de politie hevig verzet bij zijn aanhouding. In zijn bezit werden aangetroffen en in beslag genomen SRD 15.000 en valse ‘kredietkaarten’. Hij had kort voor zijn aanhouding, met gebruikmaking van de valse pinpassen, onrechtmatig geld gepind bij de geldautomaat van de bank. 

Op de verdachte J. trof de politie ook een geldbedrag aan en een aantal valse kredietkaarten. Ook het geld en die pinpassen zijn in beslag genomen.

Uit het voorlopig politieonderzoek blijkt, dat de verdachten al maanden actief waren en dat zij ongeveer twee miljoen Surinaamse dollar onrechtmatige gepind hadden met de valse pinpassen. Verder bestaat het vermoeden dat de twee deel uitmaken van een criminele organisatie, die in Suriname en andere landen in de regio actief is in het onrechtmatig lichten van geld van bankrekeningen van derden waarbij gebruik wordt gemaakt van valse kredietkaarten en illegaal verkregen wachtwoorden.

T.A. en F.J. zijn na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. De afdeling Fraude van de politie is belast met het verdere onderzoek in deze zaak.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: